Evenementen

Nieuwsgierig naar de evenementen die de federatie van Belgische Brouwers organiseren? Hieronder kan je ze allemaal terugvinden. Een waaier aan onvergetelijke momenten waarbij we extra fier worden op ons Belgisch bier! Hou deze pagina in de gaten voor aankomende evenementen.

Samen naar Belgian Beer Weekend

Van 2 tot en met 4 september 2016

Het eerste weekend van september zijn hoogdagen voor bierliefhebbers, want dan vindt ieder jaar opnieuw het Belgian Beer Weekend plaats. De Brusselse Grote Markt transformeert zich in één grote toog met meer dan 400 bieren uit 44 brouwerijen. Dit weekend is een initiatief van de nationale brouwersfederatie, Belgische Brouwers.

Belgisch bier is de voorbije jaren uitgegroeid tot een wereldmerk. Zo’n bloeiende sector verdient een mooi visitekaartje, meer nog een paleis. Dat wordt het Belgian Beer Palace dat in 2019 zijn deuren opent in de vroegere Brusselse Beurs. Ondertussen reist het Belgian Beer Weekend de landsgrenzen over, het bier achterna. In Japan lokte het bierfestival al 200 000 bezoekers, verspreid over verschillende steden.


Vorige editie   Praktische info

Belgian Beer Week end

Op 5 augustus vierden we International Beer Day!

5 augustus 2016

We riepen heel de wereld op om International Beer Day in stijl te vieren: met Belgisch bier! In tientallen wereldsteden werd er telkens om 18 uur lokale tijd -in de tijdzones voorafgaand aan de onze- getoost met onze Belgische trots. Met natuurlijk een hoogtepunt in ons land waar er om 18 uur volop getoost werd op en met Belgisch bier in cafés, op terrasjes, bij vrienden, thuis,... Heel wat van die toosts werden gedeeld op sociale media met #fieroponsbier, #fiersdenosbieres en #proudofbelgianbeers.

Alles was te volgen op de Facebookpagina Fier op ons Bier.

International Beer Day

Samen naar Apéro National

7 maart 2015

Tijdens Apero National, de vooravond van internationale vrouwendag, maakten heel wat horecazaken vrouwen het hof door hen te trakteren op heerlijk Belgisch bier.

Naast een fris biertje, konden vrouwen ook kiezen voor een variant die het dichtst aanleunde bij hun favoriete smaak aan de hand van een smaakwijzer. Deze handige schijf vertaalt namelijk smaakvoorkeuren. Zoet, bitter, fruitig of iets er tussenin worden gelinkt aan verschillende biertypes. Op Apero National toostten ze dus met een bier volledig naar eigen smaak.


Lees meer...

Apéro National
Fier op ons Bier | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | Cookieverklaring © VLAM